Rolig språkinlärning

Rolig språkinlärningWhat's in it for me I really gotta know (Amy Dimond)

Underlätta språkinlärning genom glädje och meningsfullhet.Hatten FörlagHatten jobbar utifrån ett engagemang att göra språkinlärningen rolig och inspirerande.

Främst ger de ut böcker, spel och material på temat tecken- och språkträning.

Barn som behöver extra stöd i sin språkutveckling har särskilt nytta av deras titlar – men de är självklart roliga och stimulerande för alla!


Några av deras teman är Babblarna. De pratar sitt eget språk som helt bygger på ljudet i deras namn.

Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata tränas effektivt förmågan att använda betoningar och melodi i språket.

Här kan du läsa mer

Babblarnas sång

Se fler teckensånger på youtube

Imitera

Förälders berättelse:


Fick tipset att imitera djurs- och bilars läten när vi lekte med vår son. Dock var han inte alls särskilt intresserad av leksaker och helst inte en bil, ko eller katt. Vet inte hur många leksaker som köptes in, allt för att vi ville att han skulle börja leka. Kunde startat en öppen förskola. Våra vänners barn blev i alla fall glada!


Efter lång täning och mycket ansträngning började vår son ljuda lite grann. Han kunde säga ”Da”. Glädjen var enorm!

Eftersom intresset inte var stort av att härma andra började jag härma honom. Efter några gånger kunde jag få svar tillbaka med ett ”Da”. Då var det överdriven motivation som gällde. Jag klappade händerna och tjoade glatt. Då blev han glad och ville imitera mera.


Jag skrev en lista på vad för ljud han skapade för att kunna hitta stunder där bara han och jag satt och kommunicerade. Till slut kunde jag utöka vår konversation med ”Ba” osv. För vår son har utveckling oftast handlat om motivation. Han måste se vinsten med det hela.