Säkerhet

SäkerhetMissa inte info om bostadsanpassning som kan underlätta vardagslivetElektroniskt dörrlås

Har du personal som behöver komma in i ditt bostad (ex assistenter, avlösare)? Då kan ett elektroniskt lås underlätta vardagen. Man slipper nyckelhantering och kan istället dela ut olika koder som gäller under en viss dag och tid. Även få notis när dörren låses upp. Se dock till att din hemförsäkring fortfarande gäller.Här kan du läsa mer

GPS

Orolig förälder? Hur mycket ska man ta hänsyn till integriteten när det gäller säkerheten?


En del föräldrar börjar inse fördelarna med att hålla koll på var barnen är genom att skaffa en GPS-mottagare.
Här kan du läsa mer

Bostadsanpassning

För att öka säkerheten av olika slag i hemmet kan det vara idé att se över möjligheten gällande bostadsanpassning via sin kommun.

Exempelvis kan lås på olika köksskåp eller ytterdörr öka säkerheten. Tänk på att det finns olika typer av bostadsanpassningar så som specialanpassat staket, ramper m.m.


I samband med att du söker bidrag ska du styrka behovet av de olika anpassningsåtgärderna genom intyg av en arbetsterapeut, en läkare eller någon annan sakkunnig.

Flygplatser

Ska du ut och resa med familjen?

En del barn har svårt att stå i kö och behöver ta sig igenom incheckning och säkerhetskontroll på ett smidigt sätt.

Det kan vara idé att kontakta arrangören eller flygplatsen för att få assistans.


Flygresan kan vara en utmaning. För att öka förståelsen hos medresenärerna (minska stressen) har jag hört familjer som ger en liten present till medresenärerna runt omkring. En påse med en lapp där det står kort om funktionsnedsättningen, några kolor och ett par hörselproppar. De har fått toppen respons.